За семинара

Събитието Първи стъпки в бизнеса е семинар по предприемачество и се организира по инициатива на младежката организация JCI Plovdiv с любезното съдействие на “Технически университет София – филиал Пловдив”.

Семинарът цели да срещне хора от практиката с млади предприемачи, професионалисти от различни сфери, студенти и всеки, който желае да научи повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес.

Лекторите са успели в своята сфера професионалисти, които чрез практически съвети и личен опит целят да вдъхнат увереност и да предадат нови знания на всеки начинаещ предприемач. Идеята на семинара е той да бъде безплатен за участниците, за да може да бъде достъпен до по-голяма част от младите хора в Пловдив.

Програма

[schedule]

Лектори

[speakers]

 

 

Станимир Ненов e основател и лидер на pravatami.bg и на аdvokatami.bg, носител на грамота „Джон Атанасов“ от Президента на РБ, един от „40 до 40“, медитира, бяга маратони. Страстта на Станимир е превеждането на идеи в устойчив бизнес. Преди 2 г. Станимир съ-основава Advokatami.bg като технологична компания в правния сектор. През 2013 г. е изпълнителен директор на АД, занимаващо се производство на вино и износ на азиатския пазар. Приема компанията на 100,000 лв. загуба и за една година отчита 130,000 печалба. Последната година Станимир прекарва в Сан Франциско. Има мисия да иновира в България и за България. В момента работи по компания, която създава компании.

 

 

 

 

Д-р Славейко Джамбазов е сериен предприемач и е бил част от екипа, който изгради първият GMP-сертифициран фармацевтичен завод в България (Чайкафарма в Пловдив) през 2004; първата мрежа от болници в България за лечение на инфаркт на миокарда, изградени в градове и области, където такива не съществуват и допринесоха за спасяването на хиляди животи през 2008; мрежа от клиники за лечение на солидни тумори, в които се лекуват над 30% от пациентите в България (2013); в момента се е посветил на промяната на доболничната помощ в страната и масовото въвеждане на телемедицина (2015 – сега). Д-р Джамбазов е ангажиран с над 20 различни компании като съ-основател, инвеститор, съветник или приятел. Преподава здравен мениджмънт и въвежда Оценката на здравните технологии (Health technology assessment) в България, съавтор е в множество учебници и научни статии, чест лектор на конференции и различни популярни и научни форуми.

 

 

 

 

Анита Класанова е създателят на био десертите Roobar и Kookie Cat, графичен дизайнер и хранителен технолог. Стои зад рецептите и визията на двата бранда. Стартира кулинарното си приключение със своя съпруг Калин Класанов в първия био магазин Май Органик Маркет в София през 2006г. Днес, компанията е на 4 години, а продуките се предлагат на 4 континента, в над 50 страни. Анита е избрана за една от 100-те жени основатели на успешни старт-ъп компании в Европа от сп. The Hundert за 2016.

 

 

 

 

 

 

Георги Прусийски работи в ИТ сферата от 5 години. В този период успява да се изгради като специалист роботейки по интересни и иновативни проекти. Преди година и половина решава да зареже всичко и да се върне в родния си град Плевен с целта да го развие в ИТ насока. Основава ИТ академия, в която преподава. Академията е успешно преквалифицирала десетки души, които вече работят като ИТ специалисти. Наскоро успя да “докара” и първата ИТ фирма, която отваря офис в Плевен януари месец. През останалото време успява да развива SAAS платформа за диети и правилно хранене. Наскоро пусна нова онлайн услуга, в която си партнира с един от най-полулярните фитнес модели в света. Организирал е множество събития от “Кариерни форуми” до “ИТ конференции”.

 

 

 

 

 

 

Александър Хинков е съосновател на Uspelite.bg – най-голямата позитивна онлайн медия в България. Инициатор и тясно ангажиран с развитието на кампанията “рЕмисия новини”, която цели да постигне балансираност в отразяването на предимно негативни новини в България. Краен мечтател и вярващ в надмощието на доброто над лошото. Опитът ми с дигиталните комуникации не го разменям за нищо. Но в същото време се зареждам от спокойствието на над 2000 м.н.в. и непринудените хорски усмивки.

 

Партньори

platinum sponsors
Платинени спонсори
Minicipality Plovdiv Logo
platinum sponsors
Сребърни спонсори
Технически Университет
Mediacafe Logo
kadife Logo

Горещи новини

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com