Пловдив

Дом на културата "Борис Христов"

13 Май

10:00 часа, безплатно събитие

Лектори

Предприемачи

150 места

Побързай да се регистрираш!

За семинара

„Първи стъпки в бизнеса“ е събитие, което цели да срещне опитни предприемачи със студенти и млади професионалисти от различни сфери, които искат да научат повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес.

Събитието тази година е съставено от две части – теоретична и практическа.

През първата половина от деня гостите имат възможност да чуят вдъхновяващите истории и личния опит на 4-ма лектори.
Преди обедната почивка всеки посетител ще може да се запише в отбора на лектора, който го е впечатлил най-много и темата, която е най-интересна за него.

През втората част от деня всеки лектор се превръща в ментор на един от 4-те отбора (max. 25 човека в отбор). Всеки отбор ще работи по реален казус, свързан с една от следните теми: Идея и бизнес модел, Брандиране и Маркетинг, Финансиране на стартиращ бизнес или Продажби в чужбина.

Събитието е безплатно за участниците, за да може да бъде достъпно за всички младите хора в Пловдив.

Събитието се организира от JCI Plovdiv с подкрепата на Община Пловдив по програма “Пловдив за младите”, фирмата Programista и младежката медия mediacafe.

Лектори

Никола Вълчанов

Никола Вълчанов

Сергей Петров

Сергей Петров

Виктор Стоянов

Виктор Стоянов

Любомир Янчев

Любомир Янчев

Никола Вълчанов е технически директор и един от създателите на софтуерната компания „Програмиста“ АД. През 2005 той стартира своята кариера в ИТ като минава през различни оперативни и управленски позиции.

Като студент участва в национални и международни олимпиади по програмиране и води лабораторни упражнения във Факултет по Математика и Информатика при Пловдивския Университет „Паисий Хилендарски“. През 2012 г. защитава докторската си дисертация по Информатика във ФМИ при ПУ “Паисий Хилендарски”, постъпва на работа като главен асистент и до днес води лекционни курсове, лабораторни упражнения и работи със студенти.

През 2013 г. е един от съоснователите на Програмиста АД, където работи като технически директор до 2015 г. През същата година е съосновател и на ИТ Академия Прагматик, където поема развитието на направление програмиране. По настоящем той е управител на пловдивската ИТ компания Апт Системс ЕООД.

През 2015 г. организира и поема ръководството на академичен екип в „Програмиста“ АД.

През 2016 г., в партньорство с Факултет Математика и Информатика при Великотърновския Университет „Св. Св. Кирил и Методи“, създава иновативна бакалавърска специалност „Софтуерно Инженерство“, която стартира същата година.

От 2012 г. организира категория Програмиране на Националното Състезание по Информационни Технологии и Визуални Изкуства “Аз мога – тук и сега”.

Сергей Петров е основател и изпълнителен директор на Bee Smart Technologies – компания, която предлага сензорна технология за наблюдение на пчелни кошери от разстояние. Целта на компанията е създаване на “интелигентна мрежа на природата”, в която пчелите да изпълняват ролята на сензори за следене на основни параметри на околната среда.

Сергей е авиационен инженер от ТУ-София, продължил развитието си чрез програмата “Космически Предизвикателства”, а в последствие и в Сингюларити Юнивърсити в НАСА и Силициевата долина. Обича екстремните спортове и предизвикателните разговори.

В наши дни всичко е маркетинг. Като дипломиран маркетинг специалист с над 6 години опит на межуданродни пазари Виктор Стоянов се занимавал с цялото това “всичко” – от създаването на офлайн и онлайн капмании по различни канали и анализа на техните резултати, до подобряването и обслужването на клиентите и превръщането им във фенове на марката.

Фокуса му е предимно в дигиталия маркетинг. Именно чрез познанията си в тази сфера е ръководил и спомагал за успешното навлизане и позициониране на различни брандове на пазари в Астралия, Англия, България и Полша. В момента страстта на Виктор е Domestina – един от най-успешните Български стартъпи, където той е в ролята на Head of Marketing и отговаря за успешното налагане на бранда на текущи и нови пазари.

Любомир Янчев приема себе си като програмист-визионер, който се опитва да доближи бъдещето. Той е 18-годишен предприемач, ученик в частна немска гимназия. Занимава се с програмиране, тренира и преподава Таекуон-до, а от две години е рефер по този спорт. През юни месец 2013 година, беше включен в първата селекция “Топ 30 под 30” на Forbes България.

Любо работи над Melissa (“Модерен иконом”) – система за автоматизация на дома, а отделно разработва метод за анализ на изображения на тъкан изследвана с имунохистохимия, с цел да помогне на лекари при диагностициране на редица заболявания.

Партньори

platinum sponsors
Платинени спонсори
Programista Logo
Minicipality Plovdiv Logo
platinum sponsors
Сребърни спонсори